Portretul business - sau imaginea care te reprezintă pe tine și poziția ta

Portretul ”business”

Pachetul ”Family”
mai 11, 2018
Înscrieri-tabăra foto pentru copii, sesiunea 2018
iunie 2, 2018
Show all

Portretul ”business”

Ce este portretul business?

Sunt Paul Adam marketing specialist la Atelierul de imagini și astăzi am să-ți spun câteva cuvinte despre portretul de business. Ca și gen fotografic, este portret, însă portretele pot fi de multe feluri. Și un selfie cu buzele țuguiate sau pătrățelele de pe abdomen sunt tot portret ca și gen fotografic. Totuși nu le poți folosi ca imagine reprezentativă în afaceri.

Portretul business implică ținuta de business, posing-uri specifice și o stare potrivită. Toate împreună transmit o imagine. Imaginea aceasta se construiește cu grijă, pentru a fi în acord cu personalitatea subiectului precum și cu mesajul care se dorește a fi transmis. Pentru că , dacă deții o companie de divertisment la evenimente ai nevoie să transmiți amuzament, iar dacă realizezi proiecte pentru fonduri europene, probabil nu vei vrea să te reprezinte o fotografie cu gura până la urechi. Și desigur paleta stărilor și mesajelor care se pot transmite nu se oprește aici. Aceste aspecte vor fi discutate cu fotograful într-un scurt brief înaintea ședinței.

La ce folosește portretul business?

Portretul ”business” poate fi folosit oriunde este nevoie ca imaginea ta să te reprezinte. De la fotografiile de profil în social media, la cele din CV-uri , pe cartea de vizită sau pe legitimații de acces. Fotografiile se realizează în studio cu schemele de iluminare specifice, urmărind ca volumele feței să fie corect și armonios redate prin umbrele care se creează și în exterior, într-un cadru din apropierea studioului, în zona pietonală. Există un set de 5 posing-uri specifice în diverse ipostze: În picioare, bust, pe scaun, la flipchart. Sigur aici vorbim despre posing-urile incluse în pchetul standard. La nevoie se pot adăuga portrete din biroul propriu, bune pentru ilustrarea articolelor din presă, sau în diferite ipostaze specifice activității pe care o practici.


Ce ar trebui să reții în legătură cu fotografia de business

Imaginea pe care o transmiți te reprezintă și transportă cu ea mesaje subtile. Folosești portretul business când dorești ca ceea ce ești și ceea ce reiese din imagini să fie în concordanță. Posing-urile și starea care se dorește a fi transmisă se discută într-un brief înaintea ședinței. Prețul pachetului este de 230 de lei și poate fi găsit în lista noastră de prețuri dacă dai click aici!

Mulți antreprenori sau persoane publice au făcut ședințe foto business la Atelierul de imagini, însă fotografiile sunt confidențiale. Pentru fotografiile care ilustrază articolul, am cerut și primit acordul persoanei. Nu folosim în social media sau în alte medii fotografiile clienților noștri decât cu acord scris.

 Atelierul de imagini - pentru afaceri binevăzute.

Portretul ”business” poate fi folosit oriunde este nevoie ca imaginea ta să te reprezinte. De la fotografiile de profil în social media, la cele din CV-uri , pe cartea de vizită sau pe legitimații de acces sau în presă pentru ilustrarea articolelor. Află mai multe din articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.